Colofon | Alle politici | Nieuwe selectieOver de DAP

De Database Amsterdamse Politici bevat gegevens over politici die vanaf 2010 kandidaat zijn geweest bij verkiezingen en/of politieke functies hebben gehad bij de stadsdelen en gemeente. Daarnaast zijn (kandidaat-) Kamerleden vanaf de verkiezing van maart 2017 opgenomen.

Gegevens zijn onder meer gebaseerd op de websites van gemeente en stadsdelen (huidige functies); OIS (verkiezingsuitslagen); Nieuws uit Amsterdam (functies rond 2011), Open State, Kiesraad en diverse andere bronnen.

De database kan onjuistheden bevatten en er kunnen gegevens ontbreken, bijvoorbeeld doordat politici tussentijds zijn opgestapt en vervangen; doordat namen op verschillende manieren worden geschreven of doordat gegevens simpelweg niet beschikbaar zijn (zo lijken de niet-gekozen kandidaten van de deelraadsverkiezing van 2014 niet te zijn gepubliceerd). Aanvullingen en correcties zijn welkom.

Samengesteld door dirkmjk (aanleiding). Gegevens mogen worden gebruikt met bronvermelding en link naar https://www.dirkmjk.nl/dap.